18 Mart 2008 Salı

Tiramisu

Orjinal tarifte Lady Finger ( kedidili) büsküvisi kullanılır. Vaktim varsa Lady Finger büsküvisi pişirip onunla yapıyorum. Daha pratik olsun dersem daha önceden yapmış olduğum pandispanyaları da kullanıyorum.

İlk defa Porsiyonluk Tiramisu ve Tiramisu kupları yaptım.Aslında hep bütün olarak yapıyorum. 20 yıllık dostum,arkadaşım Teoman'cığım Beşiktaş ta Mora adında bir mağaza açtı.

Bir süredir oraya da tiramisu yapıyorum. Kahve yanına minik kurabiyelerde hazırlıyorum.
Mağaza da takı,kitap,hediyelik eşya,hobby köşesinde tarot,yoga her tarz mevcut. Ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Gelelim yaptığım tiramisuların görüntülerine kuplardakine minik renkli çikolatalardan serptim.

Porsiyonluk olanlara yıldız ile şekiller verip arjantin şeker ile süsledim. Denemeler devam edecek. Mesela: Vişneli,çilekli olabilir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ozellikle porsiyonluk olanlarla bayildim, hem sunumu cok sik hemde belli ki cok leziz, ellerine saglik.

Hamis kurs arkadasin Selma :)

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Selma'cığım

Teşekkür ederim canım. Aslında minik çemberlerden almam lazım.Böyle tek tek etrafınıda kaplama zaman alıyor. Ama çok lezzetliler tabii...

Öpüyorum. Bebişe de iyi bak.
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Porsiyonluklara ben de bayıldım.Bir de detaylı anlatıversen ne olur sanki?;)

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Hülya'cığım,

Sen iste yeter...

öpüyorum.