1 Ağustos 2011 Pazartesi

İç baklalı enginar...

CIMG6613 - Kopya1

Enginarlar tükenmeden önce her zaman pazardan almayı tercih ettim. Pazarcımız da o kadar güleryüzlü bir aile... Benim için güleryüz çok önemlidir. Asık suratlı bir satıcıdan hiçbirşey alamam. Mutlaka pazarcılarla sohbet ederim.

O yüzden her hafta alıp yediğim yetmiyormuş gibi deepfreeze de doldurdum :)
Bu sene hiç yemediğim kadar enginar yemiş oldum. Yanımda enginarları soyup hemen limon sıkıyorlar ve su ile doldurup torbalıyorlar...

İç baklalarımı da yine güleryüzlü başka bir pazarcıdan aldım. Yanısıra kendi bahçesinde yetiştirdiği yeşillikleri de alıyorum...

Ben pazarda eğlenen biriyim. Herkesle sohbet eder,hal hatır sorarım. Onlar da benle ilgilenirler...

Kimi zaman enginarları alıp,kendim soydum. Ama uzun sürdü. Elim acıdı. O yüzden soyulmuş olanlardan yana tercihim.

Malzemeler...

3 adet enginar
1 kase iç bakla (kabukları soyulmuş)
1 orta boy soğan
2 dal taze soğan
zeytinyağı
dereotu
tuz
şeker (arzuya bağlı)
su

Yapılışı:

Enginarlar yıkanır tekrar limonlu suda bekletilir.
Diğer yanda soğanlar doğranıp zeytinyağında sotelenir. İç baklaların kabukları soyulup yıkanır onlarda tencereye eklenir. İç baklalar birkaç kez zeytinyağında çevirilir.

Enginarlar da eklenir. Tuz ilave edilir. Bir kesme şeker atılır (isteğe bağlı). Su eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.

Ilındığında servis tabağına enginarlar alınır. Orta kısmına iç baklalar yerleştirilir ve dereotu ile süslenir :)

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sofralarımızdan bereket,bolluk eksik olmasın.

Sağlıkla ve sevgi ile kalınız...

CIMG6621

2 yorum:

Tülin dedi ki...

Ellerinize saglik, bu nefis saglikli bir lezzet, ben de enginar ve ic baklayi cok severim. Sevgiyle selamlar.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Tülin Hanım, Hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim.
Enginar,içbakla ve dereotu güzel bir üçlü oluyorlar :)

Sevgilerimle...