7 Nisan 2008 Pazartesi

İreks Gezisi

Sevgili Duygu'nun organize ettiği İreks gezisi için Cumartesi günü Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkında toplandık.Ben blogcular arasında yeni olduğum için bloglarını takip ettiğim kişilerle tanışma fırsatım oldu. Yol boyunca da pastalar,kurabiyeler ve çocuklar üzerine sohbet ettik.

İreks'te bizi Firmanın satış temsilcisi Sezer Bey, İsa Usta ve Fabrika Müdürü Yasemin Hanım karşıladı. Çaylar,kahveler hazırdı. Biraz mola verip hepimiz yanımızda yemek için birşeyler hazırlamıştık.Onlardan hem ikram ettik,hemde yedik. Yasemin Hanım(biz hep ikram ederdik bugün farklı oldu)diye de belirtti. Sonra önlüklerimizi ve bonelerimizi takıp Ar-Ge bölümüne geçtik. İsa usta önce ürünler hakkında bilgiler verdi.


















Ben bu bölümü çok beğendim. Hem aydınlık, geniş,rahat,temiz kısacası güzeldi.Hatta bir ara İsa Usta ya hafta sonları çalışmaya gelebilirim bile dedim. Fabrikanın hafta sonu kapalı olduğunu unutarak... Bizler için gelip fedakarlıkta bulunmuşlardı. İsa Usta ve Sezer Bey bizi rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptılar.İsa usta bütün sorularımıza cevaplar verdi yardımcı olmaya çalıştı. Tekrar teşekkür ederim. İlk önce pandispanya yaparak işe başladık. Hem çalıştık,hem de bilgiler aldık. Ben çemberlere pandispanya harcını koyarken çekmeyi es geçmişim. Biliyorum ya o yüzden herhalde... ama pişerken görüntüledim çok güzel de kabarmışlardı.
Pandispanyalar pişerken bizde boş durmadık tabii ilk önce arası portakal dolgulu muffin,üstü elma dolgulu muffin,hazırlayıp fırına attık.







ardından fırın cheesecake yapıp onu da fırına attık. Soğuk cheesecake hazırlayıp onuda dolaba gönderdik.
Brownie yapmayı çok istemiştik onunda tadına bakmayı istiyorduk. İsa Usta bizi kırmadı.

Amerikan cookies, çikolatalı kurabiye, tuzlu kurabiye yapıldı.(favorim tuzlu kurabiye idi)




























Pandispanyalar krema ile sıvandı. Kiminin üzerine çikolata serptik.Kimini meyvalar ile süsledik.Lezzetli pastalar ortaya çıktı.














Burada yaptığımız ürünlerin hepsinin bir arada görüntüsü. Tatları da bir o kadar güzeldi. Çok lezzetli oldular.

























































Tepsideki keklerden biri çikolatalı,diğeri tutti frutti kek miksi ile yaptık.

Ben çok eğlendim. Çok da çalıştım yani... İyiki gitmişim diyorum...
Bir aydır yaptığım diete de bir gün ara vermiş oldum. O kadar çok çeşidin tadına baktım ki...

Sevgili Duygu'ya,annanesine,teyzesine,İreks çalışanlarına, Mine,Delfina,Büşra,Nesrin, Burçin, İlker,Işıl'a içtenlikleri,cana yakınlıkları için de teşekkür ederim.

Benim için çok güzel bir deneyimdi. Sevgili Duygu ne zaman gidersen çağır beni de hemen gelirim.(Hahhahhaaa)




5 yorum:

Adsız dedi ki...

Zerrincim gerçekten muhteşem bir haftasonuydu.Seninle ve diğer arkadaşlar tanıştığıma çok memnun oldum.Umarım daha güzel organizasyonlarda tekrar görüşürüz.

Çok öpüyorum canım.

Mine.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Mine'ciğim,

Bende seninle tanıştığım için çok memnun oldum. Vakit nasıl geçti hiç anlamadım ogün...

Bu arada kekinin tarifini bekliyorum.
Birde şifre bekliyorum senden anlarsın...

Öpüyorum canım...

Bak ben dedi ki...

Merhabalar, güzel sayfanız için teşekkürler etmek istiyorum en başta, sonra da sormak istiyorum ki bu bir kurs muydu? yoksa sadece gezi miydi?
fotoğraflar ve çalışmalar çok güzel, ben de böyle bir organizasyona katılmayı çok isterdim... ama sanırım bu tür şeylere katılmak için yiyecekler konusunda deneyim gerekiyordur, her önüne gelen katılamaz herhalde, haksız mıyım?
Sevgilerler...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Merhaba Suzinaz,

Blogumu beğendiğinize sevindim.Aslında fazla vakit ayıramıyorum.

Bu bir geziydi.Duygu'nun organize ettiği.İsa ustanın yardımlarıyla resimde görünenleri bizler yaptık.
Deneyim olması gerekir en azından ürünleri az çok bilirsiniz.Konuşulanları anlarsınız.Sorularınızı ona göre sorarsınız.Bilmeyince ustalar biraz sinirli oluyorlar:))))))

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

zerocum
, eski ama eskimeyen arkadaşım:=))
herşeyden önce hayırlı olsun blogun. son derece keyifli buldum sayfanı. emeğine , ellerine sağlık. rıza ve pembe amcama ayrıca ba-yıl-dım !!!
AMA TANIYAMADIMM.. DEĞİŞMİŞLER :=))
BAŞARILARIN DAİM OLSUN,SEVGİYLE SARILDIM TATLIM.
nuray .